Начало » Форум

Форум

Арогантно отношение към длъжник  

  RSS

boreva
Member
Регистриран: преди 1 година 
Отговори: 1
01/09/2016 8:45 pm  

Здравейте! Радвам се, че тук мога да споделя недоволството си от ЧСИ, към което изплащам дълг по изпълнително дело.

Без да ми бъде връчено съобщение или Покана за доброволно погасяване от ЧСИ, през лятото на миналата година на базата на запорно съобщение, започнах да изплащам дълг по изпълнително дело. Към днешна дата, съгласно искането на ЧСИ-то съм изплатила дължимата сума почти напълно - остава ми последна вноска от 215 лв. Оказа се, обаче, че дължа още около 150 лв. според ЧСИ-то. Помолих да ми бъде направена справка, с която да бъдат сравнени всички мои платежни документи. Получих изключително арогантно отношение и коментари да си плащам каквото ми се казва и че разликата идва от лихви. Само, че аз съм погасила всички лихви към главницата, която дължах. За това, все пак настоях за справка. Отговорът беше, че справката струва 38 лв. Възможно ли е това, при положение, че в централния регистър на длъжниците цената на такава справка е 12 лв. https://newregistry.bcpea.org/pages/procedure1.html

И дори да дължах още не 150, а 10 пъти х 150 лв., редно ли е да търпя наглостта и безобразното отношение на едно ЧСИ? Чувството им за безнаказаност и своеволията им са безгранични!


ОтговорЦитирай
Станислав Малчев
Member
Регистриран: преди 2 години 
Отговори: 3
02/09/2016 1:22 pm  

Разбира се, според мен, че всякакво подобно поведение е непристойно. Напротив като юристи и въобще лица, които работят с граждани. подобно поведение е неподходящо. Съдебеният изпълнител е изпълнител на съдебната воля, а не дерибей. Винаги можете да отговоряте на държавни и други служители, че не спазват елементарна етика и това се санкционира дисциплинарно. Сама го казвате - чувстват се безнаказани. В повечето случаи, една такава вътрешна самоувереност ще се породи, тогава когато знаеш, че никой няма да ти противодейства.

Вярвам, че юристите тук ще отговорят на въпроса ви за таксата. А можете ли да ни разкажете за казуса си повече? 

Редактирано:преди 1 година 

ОтговорЦитирай
  
Работи