Начало » Блог » На Вниманието на БТВ медия

На Вниманието на БТВ медия

На Вниманието на БТВ медия

Ако няма институционален контрол върху ЧСИ, има ли поне обществен такъв!!!????

 

ПИСМО – ПОКАНА

От  адв. Светла Миланова,  Тодор Христов, Ивайло Илиев,  Николинка Георгиева,  Емил Еленков и други потърпевши от правонарушенията на ЧСИ Стоян Якимов

Уважаеми дами и господа,

Обръщаме се към вас, като  една от най-смелата и отговорна медия, която в последните месеци имаше доблестта и смелостта да изобличи  и да постави  на показ едно изключително куцо „правотворчество” и  несправедливо недомислие  в  националната ни юриспроденция наречено „Заповедното производство”.

С вашите репортажи се разкрие само върха на айсберга от  случващите се злоупотреби и узаконено ограбване  на българския гражданин. Наяве излезе само една малка част от скотоумието на създателите на тези разпоредби и това че всъщност обществения баланс и сигурност в обществото са сериозно застрашени и незащитени, че всеки гражданин е в потенциална опасност и  може да се озове в ролята на  длъжник и то до гроб!

Заповедното производство по чл. 410 /417 от  ГПК е отворило  кутията на Пандора за безчинства, мошенически машинации и ограбване на неограничен  брой граждани. Всички ние сме оставени на произвола на съдбата. Опитите на всеки един от нас, като гражданин,  да потърси правосъдие и да алармира магистрати и прокурори остава на празно. Една непоклатима институционална стена от глухота е издигната между  бедстващи граждани и държавата. Въпреки жалбите и сигналите  няма как да привлечем вниманието  им за изключителното безобразно ограбване на хората без помощта на медия като вашата. Анонсирането  за този сериозен  обществен проблем на разместване на блага и облагодетелстване на определени групи от обществото за сметката на пълното обедняване на друга част от него е гражданска доблест.  Вие дадохте пространно отразяване и цяла България откликна, като социалните мрежи ви препредаваха и коментираха. Чест е, че медия като вашата се превърна в национално знаме за истината и справедливостта.

Затова когата цяла България ви гледа и вие сте живата съвест, ви молим и насочваме вашето внимание да отразите  и  ролята и на самите ЧСИ при източване на активите на гражданите, превърнати в длъжници. Моля да ме извинят тези  от тях, които честта и морала са висша ценност и не са си позволи да злоупотребят с положението си. Но една отявлена група, в това число и ЧСИ Стоян Якимов са си позволили да стоят над закона и морала, да злоупотребяват с властта и положението си и по безцеремонен начин да се обогатяват на гърба на длъжниците. Като частни лица, с манталитета на търговци, който трябва да изкарва по-голяма и по-голяма печалба и при липса на институционален контрол, те са се превърнали в новите модерни мутри, които брутално  погазват закона  под маската на изпълнители на именно този закона,  да обезкостяват българския гражданин и превръщат в клошар, гражданска нула и го обричат на унизително съществуване. Вашето действително ангажиране с този обществен проблеми и навлизане в една трудна за разбиране юридическа материя е достойна за адмирации и уважение.

Молбата и поканата ни е за утре, 1 март 2017 г. от 5 часа да посетите заедно с нас кантората на ЧСИ Якимов, където могат да се покажат дела, при които ЧСИ Якимов си позволява произвол и нарушаване на правата на гражданите. Защото гражданите имат такива, дори и когато са длъжници!!!


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *