Начало » Библиотека » Организация се грижи за правата на длъжниците у нас

Организация се грижи за правата на длъжниците у нас

“СТЕНА НА СРАМА“ ЩЕ ПОКАЗВА ИМЕНАТА НА ЗЛОУПОТРЕБИЛИ АДВОКАТИ И ЧСИ

Най-честият казус при нас е следният – някой отива на работа и очаква да получи заплатата си, но разбира, че е запорирана. Чак тогава става ясно, че той всъщност е осъден, а частен съдебен изпълнител е запорирал имуществото му. Това заяви в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ председателят на Асоциацията за защита на длъжника Станислав Малчев.

Основните проблеми идват от съдебната система и недобросъвестното отношение от страна на адвокатите, които хващайки клиента с титлата „длъжник“, се опитват да му вземат и последното, коментира съучредителят на Асоциацията Марио Живков, който сподели, че причина за решението му да се включи в организацията е личният му опит като лице със задължения.
Целта на Асоциацията е да се покаже къде и какви са грешните стъпки, които се практикуват умишлено от частното съдебно изпълнение. По повод тези злоупотреби учредителите споделиха, че възнамеряват да публикуват в сайта си www.dluzhnika.org “стена на срама“, където да бъдат публикувани имената на лицата, злоупотребили с правомощията си във връзка със задълженията на гражданите.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *