Начало » Блог » България не изпраща дела за съгласуване с правото на ЕС

България не изпраща дела за съгласуване с правото на ЕС

България не изпраща дела за съгласуване с правото на ЕС

Защо съдилищата в България не изпращат делата за съгласуване с правото на ЕС ?

В България дори и институциите не работят. Нямате дела – имам предвид случаи срещу големите риби – министри, депутати, кметове, важни хора с пари и власт ….

“Когато се присъединиха към ЕС, България и Румъния поеха определени ангажименти, защото не изпълняваха всички критерии от Копенхаген. Ето защо е този механизъм и просто трябва да изпълним обещаното. Не става дума за дискриминация. За мен това е почтеният подход – имахме уговорка, време е да изпълним обещанията, да се преборим с корупцията, организираната престъпност и да реформираме правосъдието”, заяви Маковей……

“Когато той беше назначен начело на Комисията, според мен някои негови съветници от нашите две страни, може би политици, му казаха да обещае това. Не вярвам, че той наистина беше запознат с този механизъм. Не мисля, че Комисията ще го спре, ако нещата се влошават в която и да е от нашите страни.

Разбира се, зарадвах се, когато чух обещанието на Юнкер, но не вярвам, че това наистина ще се случи.

Освен ако не се случи чудо и не дойде нова политическа класа, която е готова да сложи край на корупцията дори с риск да отиде в затвора или да се откаже от властта. 
Само тогава мониторингът може да спре. Иначе – не”, подчерта Моника Маковей.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *