Начало » Дейности » Следваща пресконференция – октомври 2016 год.

Следваща пресконференция – октомври 2016 год.

Следваща пресконференция – октомври 2016 год.
По време на първата ни пресконференция на 12 юли 2016 год., екипа на асоциацията обяви своите намерения да организира през втората половина на месец септември, втора пресконференция, посветена на сравнителен и качествен анализ на австрийското и българско законодателства, в частта си за гражданския процес и изпълнителното производство. 
 
През 2008 год., австрийският закон е използван от група български експерти и адвокати за съставянето на проекто-закон за изменение на Гражданския процесуален кодекс на Република България, с които се въвежда института на частните съдебни изпълнители, делегирането им на държавнически компетенции и осигуряването сигурността на процедурата по принудително изпълнение.
 
Редица заложени в текстовете на закона механизми не сработват добре в практиката на българските магистрати. Видни родни юристи критикуват качествата на новия граждански закон. Биват издадени множество трудове в тази насока. Потърпевши граждани от цялата страна биват ощетявани гомоловно от банки и кредитни институции, които се явяват по-силната страна в неравноправно съставения текст на закона. Почти липсват поправки на текста. Какво е моментното състояние? Как се отразява на двете страни по процеса и как се отразява това глобално на гражданския оборот? Какво е спестено или случайно пропуснато при реципирането на текстовете на австрийския закон? Какво може и какво трябва да се предприеме в посока връщането баланса на правоотношенията и в действията по време на процеса?
 
Очаквайте подробности по развитието на темата, нашите предварителни анализи и насрочване на събитието на нашия сайт


Още новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *