Начало » Библиотека » Законът за чси и тежките последствия, породени от него

Законът за чси и тежките последствия, породени от него

Законът за чси и тежките последствия, породени от него

Законът за частните съдебни изпълнители и тежките последствия, породени от него

“Асоциацията за защита на длъжника” проведе своята втора пресконференция в БТА на 23 август 2016 г., представяйки няколко нови тези и аргументирани становища на видни български граждани около Закона за частните съдебни изпълнители и тяхното обществено място и ефект. Учредителите Николай колев – Босия, Ивайло Илиев, Марио Живков и гостите Георги Найденов, Дончо Дудев, журналисти и будни граждани.

Акцентирани бяха редица тези: “е ли ЗЧСИ противоконституционен и може ли да съществува в правното пространство?”; Съществува ли термин “частен съдебен изпълнител” в ГПК? Влизат ли редица ЧСИ са в тежък конфликт на интереси по повод дарения на Софийския районен съд? Защо една частна структура получава съдействие от МВР Защо главният съдебен инспектор и министърът на правосъдието извършват “проверките” си препращайки сигналите срещу ЧСИ на самите ЧСИ за проверка и отговор? Защо ВКС отказва да признае решенията на съда и изпълнението на запори и конфискации при участието на една очевидно противоконституционна “съдебна” структура? Генерира ли законът създаване на организирана престъпна група с участието на държавни съдебни институции, частни лица и противоконституционни образувания? Спазва ли се европейското законодателство, което е наднационално и е задължително за всички български съдебни органи?

“Частното съдебно изпълнение се движи на „ръба на закона” без да отчита, че изпълнява поверени му от държавата функции и двете страни са равнопоставени. Силната им мотивация са начисляваните такси. Приходите само за 2014 г. от извършените от частните съдебни изпълнители дела са за 450 млн. лв., а те самите са 164 души, разясняват от Асоциацията за защита на длъжника.”


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *