Начало » Дейности » Обръщение към сънародниците зад граница!

Обръщение към сънародниците зад граница!

Обръщение към сънародниците зад граница!

Скъпи сънародници зад граница,

Сдружението е създадено с цел защита правата на гражданите, поставени в положение на длъжници или пострадали по друг начин от неправомерни действия на частните съдебни изпълнители, държавни съдебни изпълнители или други лица, работещи в правораздавателната система в страната.

Сдружението набира средства за колективна борба с „мафията“, превзела съдебната система в България след въвеждането на Заповедното производство в ГПК.

Ние сме огромна група от хора, които се възправят срещу държавата, в лицето на ЧСИ, колекторските фирми и съдебната система.

Причината за това е, че в България съществуват дискриминационни закони и служители като ЧСИ, на които държавата е възложила нейни правомощия, но не следи дали те се спазват съобразно закона и дали тези частници с дръжавни правомощия не си позволяват своеволия.

Най-популярното от тях е, че ЧСИ имат дялово участие в някои от колекторските фирми, които в изпълнение на целите си от своя страна упражняват действия неразличаващи се от методите на „мутрите“ в началото на „прехода“.

Благодарение на тези безчестни, но овластени хора, много българи – ваши сестри, братя и родители са съвсем беззащитни пред деянията им. Хиляди останаха без дом и доход от запориране на имоти. Толерирането на банките в България от страна на властимащите доведе до това, че те съзнават, че безчинстват, но в същото време и знаят, че са недосегаеми. Това чувство съвсем развърза ръцете на “бирниците”, въпреки че всеки втори българин е наясно със скритата страна на тяхната дейност.

Какво правят банките: те налагат непосилни лихви и ги източват с измислени вътрешни правила от кредитополучателите си по начин, че длъжникът никога да не стигне до изплащане на главницата по кредита си.

Идва ред на съда, който банките използват като бащиния. На „жертвата“ дори не й се полага правото да се защити. Повечето от тези дела се водят без знанието на съдените. Така излиза, че хората изначално са “роб до гроб” на банките, а след това стават жертва и на мнимо съдебно производстнво, което пренебрегва всички човешки права по ЕКПЧ: справедлив и безпристрастен съд, право на защита, съдебно решение, което може да се обжалва и пр.

Каква е реалността: Един ден ЧСИ чука на вратата ви и ви казва, че сте “осъден” и ви запорират и вземат всичко, което имате. Тези дни, въпреки забраната поради карантинния период за Ковид-19, в България имаше случай, в който две колекторски фирми са се срещнали на един и същ адрес и там се сбиват помежду си в “битка” за жертвата, която дължала, забележете… 150 лева.

Срам и позор е случващото се в България.

Помогнете ни в тази битка, която водим вътре в нашата родина – съвсем беззащитни и безпомощни. Подайте ни ръка – който иска морално, който може – материално, за да наемем адвокати, които биха осветлили беззаконията у нас пред Европа и света по начин, че тази картина, която съсипа живота на много хора, поне за идните поколения се промени и стане различна.

Ние осъзнаваме, че битката може да бъде спечелена само ако обединим голяма част от над 2,5 милиона български граждани и имаме широка обществена подкрепа. Затова, ако желаете да ни помогнете в нашата война, то можете да подкрепите нашата кауза чрез дарение според възможностите си! Имаме нужда от наемане на самостоятелен офис (или предоставяне на такъв за ползване за целите на сдружението), привличане на офис сътрудник, юрисконсулт и закупуване на необходимата офис техника и оборудване (или тяхното даряване), ежемесечна издръжка на офис, персонал, техника, комуникации и други съпътстващи дейността на Сдружението за нормалното му функциониране.

За да можем да осъществим целите си е необходимо да привлечем чуждестранни адвокати с опит по прилагане на Европейското право по отношение на неограничен брой потърпевши от незаконно проведено заповедно производство в страната. Такива колективни искове ще трябва да бъдат заведени и за възстановяване на заграбени имоти и средства от страна на банки, монополисти, бързи кредити, лихвари и недобросъвестни други кредитори, които са използвали заповедното производство по недопустим от закона начин и са заобиколили нормалния осъдителен процес.

***

 

 

***

 

Председател: ………………………….

София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *