Начало » Блог » Спиш ли народе?

Спиш ли народе?

Спиш ли народе?

Спиш ли народе?

 

Докато всички спим, един от нас утре може да се събуди длъжник. Да остане без дом, бъдеще, спокойствие. Веднъж попаднал в лапите на частните съдия изпълнители, човек става безропотна жертва която не вижда никакъв изход.

Нека всички длъжници защитим правата си на 20-ти декември. Да излезем и да кажем – Не! на отнемането на домовете ни заради минимални дългове, нарастнали до колосални заради такси. НЕ, на кражбата на бъдещето на нашите деца. Докато в Европа действа закон при който гражданин може да обяви фалит, тук ни правят доживотни роби.

Всеки може да попадне в ситуацията да се събуди в един прекрасен ден и да получи съобщение, че е станал наследствен длъжник на вуйчо си, леля си, чичо си, братовчед си, който няма никакви живи роднини освен него.

Гледам онзи ден дошло писмо от Топлофикация до леля ми, която е инвалид. Неподвижна на легло вече четири години. Тя не ползва парно вече повече от 10 години. Не работи повече от десет години, а има да плаща 900 лева, натрупани докато е била неподвижна на легло. И я заплашват със съд и естествено, нарастване на дълга с поне 1000 лева. Случаите са твърде много.

Наскоро една добре облечена интелигентна жена ме спря на улицата, да ме попита мога ли да и услужа с 35 лева, защото съдия изпълнител щял да идва да описва имуществото и. Съпругът и починал и от него наследила задължения. Останала без работа и вече нямало от кой да вземе.

Малко след този случай, друга жена ме заговори докато бях поседнала на една пейка. Жилището и било отнето и сега била на улицата. На една съседка с две деца взели апартамента заради дългове и я оставили на улицата, заедно с невръстните хлапета.

Друг съсед пък получил инсулт, след като разбрал че ще взимат апартамента му. Една близка почина от рак за 3 месеца, след като наследи около 30 хиляди лева дългове от брат си и и запорираха пенсията, без да знае за какво. В последствие разбра, че понеже не се е отказала от наследство е станала наследник на… дългове.

Нито един от съдия изпълнителите, които взимаха парите и от пенсията и малката и заплата, не разбра че тя си е отишла. Усетиха се, чак когато трябваше да прехвърлят дълга на децата и.

НИКОЙ НЕ НИ УВЕДОМЯВА ЧЕ СМЕ СТАНАЛИ ДЛЪЖНИЦИ.

Направо тропат на вратата ни и ни връчват документ, че имаме 14 дневен срок да платим задълженията.

Нека променим бъдещето си. Да излезем и да кажем- НЕ на грабителството на народа от ЧСИ- тата. НЕ на откровената кражба на домовете ни. Не на кражбата на бъдещето на децата ни.

Датата в която можем да кажем НЕ е 20-ти декември – Игнажден. Дни преди Рождество Христово.

Преди началото на надеждата за спасението на човешкия род. Да поставим начало на надеждата за избавлението от грабителите на животи. НЕ на своеволията на ЧСИ-тата.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *